Toebehoren

Naast de gekende bespanservice voor tennisrackets biedt Stringlab ook allerhande toebehoren voor de tennissport aan zoals tennisballen en grips.

Sinds kort kunnen we nu ook toebehoren aanbieden voor padel, ballen, tassen.

Padelballen

Padel wordt gespeeld met een speciale padelbal. Dit type bal vertoont veel gelijkenissen met een tennisbal maar is toch echt anders. Doordat een padelbal een lagere druk heeft, stuitert de padelbal minder explosief en sla je ook minder hard.

Door deze eigenschappen heeft de bal veel invloed op de beleving van het spel. Zeer explosief, veel kracht, maar ook uithoudingsvermogen is essentieel bij dit mooie spel.

Binnen ons assortiment hebben we padelballen van grote merken als Head en Bullpadel.
Padelballen worden meestal geleverd in een 3-tin.

Padeltassen

Speel je padel? En vind je het prettig om al je padelspullen in één tas op te kunnen bergen?

Bij Stringlab vind je padeltassen van verschillende grote merken.
Met tassen van merken als Head en Bullpadel vind je altijd iets wat aan je wensen voldoet.

Maak keuze uit een tournament bag voor meerdere rackets of een backpack die je eenvoudig op je rug meeneemt en ook voldoende ruimte biedt aan een racket, ballen en je accessoires.

Advies nodig over 1 van onze artikelen?

Voor jong en oud, van recreant tot competitiespeler geven wij u het juiste advies bij aankoop van uw tennis- en of padelproducten.
Bij Stringlab bent u dus aan het juiste adres voor al u tennis- en padelbenodigdheden!
Maak dus zeker gebruik van ons contactformulier. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Wij wensen u veel plezier op onze website !

Toebehoren

Naast de bespanservice biedt Stringlab ook allerhande toebehoren aan zoals tennisballen en grips.

Tennisballen

head-bal

Bij ons kan u ook steeds terecht voor tennisballen van de merken Head, Dunlop, Babolat ,Slazenger, Wilson… Allen in ons gamma en in de winkel te verkrijgen !
EN steeds aan de beste prijzen! 

Is uw aankoop nu groot of klein? Wij proberen steeds de scherpste prijs te geven !

Er zijn twee soorten tennisballen met elk hun specifieke speeleigenschappen: drukloze (pressureless) en gasgevulde (pressurised) tennisballen. Zeker als je gevoelig bent voor (arm)blessures is het handig de verschillen te kennen.

Zoals de naam al zegt, staan drukloze ballen niet onder druk. De stuiteigenschappen komen voort uit de dikte en de soepelheid van het rubber waarvan de ballen zijn gemaakt. Bij gasgevulde ballen daarentegen wordt de elasticiteit niet alleen bepaald door het materiaal van de ballen, maar ook door de luchtdruk in de ballen.

Voor- en nadelen

In competitieverband wordt vrijwel altijd getennist met gasgevulde ballen. Dat speelt fijner, want door hun grotere elasticiteit is het gemakkelijker om gasgevulde ballen snelheid te geven. Bovendien is de gasgevulde bal minder zwaar. Een nadeel van gasgevulde ballen is dat ze langzaam hun druk – en daarmee hun stuithoogte – verliezen. Daardoor gaan ze minder lang mee dan drukloze ballen. Bovendien zijn gasgevulde ballen gemiddeld wat duurder dan drukloze ballen.

Adviezen

1. Spelers met armproblemen wordt aangeraden om te tennissen met (nieuwe) gasgevulde ballen. Doordat die elastischer zijn en minder zwaar, belasten ze de arm minder en dat verkleint dus blessurerisico’s.
2. Voor jeugdige spelers (4-9 jaar) bestaan er speciale tennisballen.overgrips

Op zoek naar een nieuwe grip ?

Is uw grip aan vervanging toe of te klein ? Geen probleem, wij vervangen hem op professionele wijze.

Voor een lekker gevoel speelt de grip een belangrijke rol. Na verloop van tijd wordt door zweet een grip glad en voelt deze niet meer prettig aan. Een nieuwe grip voelt stroef aan. Er zijn twee hoofdvarianten te onderscheiden:

  • Vervangingsgrips: deze komen in plaats van je bestaande grip: vervangingsgrips zijn voorzien van een zelfklevende foamlaag, die maakt dat je racket niet hard aanvoelt. Vervangingsgrips zijn sterker dan overgrips en gaan een stuk langer mee. Ze zijn doorgaans per stuk verpakt, en ze zijn wat duurder dan overgrips. Er is een grote keuze in type vervangingsgrips, o.a. speciale grips voor mensen die snel last hebben van zweethanden.

  • Overgrips ofwel zeempjes: deze wikkel je om de bestaande grip heen. Ze zijn dun en geven als ze nieuw zijn een lekker stroef gevoel in je hand. Ze zitten niet vastgeplakt en met wat handigheid kun je tijdens een gamewissel een overgrip vervangen. Op televisie zie je dat profs regelmatig doen. Ze zitten doorgaans per 3 verpakt, en er zijn diverse typen, zoals extra dunne of extra vochtabsorberende overgrips.

Advies nodig over 1 van onze tennisartikelen?

Voor jong en oud, van recreant tot competitiespeler geven wij u het juiste advies bij aankoop van uw tennisproducten zoals tennisracket(s), tennissnaren, tennisgrips, tennisballen en meer.
Bij Stringlab bent u dus aan het juiste adres voor al u tennisbenodigdheden!
Maak dan gebruik van ons contactformulier. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wensen u veel plezier op onze website !

 

wilson balls