Toebehoren

Naast de bespanservice biedt Stringlab ook allerhande toebehoren aan zoals tennisballen en grips.

Tennisballen

head-bal

Bij ons kan u ook steeds terecht voor tennisballen van de merken Head, Dunlop, Babolat ,Slazenger, Wilson… Allen in ons gamma en in de winkel te verkrijgen !
EN steeds aan de beste prijzen! 

Is uw aankoop nu groot of klein? Wij proberen steeds de scherpste prijs te geven !

Er zijn twee soorten tennisballen met elk hun specifieke speeleigenschappen: drukloze (pressureless) en gasgevulde (pressurised) tennisballen. Zeker als je gevoelig bent voor (arm)blessures is het handig de verschillen te kennen.

Zoals de naam al zegt, staan drukloze ballen niet onder druk. De stuiteigenschappen komen voort uit de dikte en de soepelheid van het rubber waarvan de ballen zijn gemaakt. Bij gasgevulde ballen daarentegen wordt de elasticiteit niet alleen bepaald door het materiaal van de ballen, maar ook door de luchtdruk in de ballen.

Voor- en nadelen

In competitieverband wordt vrijwel altijd getennist met gasgevulde ballen. Dat speelt fijner, want door hun grotere elasticiteit is het gemakkelijker om gasgevulde ballen snelheid te geven. Bovendien is de gasgevulde bal minder zwaar. Een nadeel van gasgevulde ballen is dat ze langzaam hun druk – en daarmee hun stuithoogte – verliezen. Daardoor gaan ze minder lang mee dan drukloze ballen. Bovendien zijn gasgevulde ballen gemiddeld wat duurder dan drukloze ballen.

Adviezen

1. Spelers met armproblemen wordt aangeraden om te tennissen met (nieuwe) gasgevulde ballen. Doordat die elastischer zijn en minder zwaar, belasten ze de arm minder en dat verkleint dus blessurerisico’s.
2. Voor jeugdige spelers (4-9 jaar) bestaan er speciale tennisballen.overgrips

Op zoek naar een nieuwe grip ?

Is uw grip aan vervanging toe of te klein ? Geen probleem, wij vervangen hem op professionele wijze.

Voor een lekker gevoel speelt de grip een belangrijke rol. Na verloop van tijd wordt door zweet een grip glad en voelt deze niet meer prettig aan. Een nieuwe grip voelt stroef aan. Er zijn twee hoofdvarianten te onderscheiden:

  • Vervangingsgrips: deze komen in plaats van je bestaande grip: vervangingsgrips zijn voorzien van een zelfklevende foamlaag, die maakt dat je racket niet hard aanvoelt. Vervangingsgrips zijn sterker dan overgrips en gaan een stuk langer mee. Ze zijn doorgaans per stuk verpakt, en ze zijn wat duurder dan overgrips. Er is een grote keuze in type vervangingsgrips, o.a. speciale grips voor mensen die snel last hebben van zweethanden.

  • Overgrips ofwel zeempjes: deze wikkel je om de bestaande grip heen. Ze zijn dun en geven als ze nieuw zijn een lekker stroef gevoel in je hand. Ze zitten niet vastgeplakt en met wat handigheid kun je tijdens een gamewissel een overgrip vervangen. Op televisie zie je dat profs regelmatig doen. Ze zitten doorgaans per 3 verpakt, en er zijn diverse typen, zoals extra dunne of extra vochtabsorberende overgrips.

Advies nodig over 1 van onze tennisartikelen?

Voor jong en oud, van recreant tot competitiespeler geven wij u het juiste advies bij aankoop van uw tennisproducten zoals tennisracket(s), tennissnaren, tennisgrips, tennisballen en meer.
Bij Stringlab bent u dus aan het juiste adres voor al u tennisbenodigdheden!
Maak dan gebruik van ons contactformulier. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wensen u veel plezier op onze website !

 

wilson balls