Bespanservice

Welke snaar ?

Is de besnaring van uw tennis-, squash- of badmintonracket stuk, en zoekt u een professionele bespanservice in de buurt van Edegem, Hove, Kontich of Mortsel. Dan staat Stringlab steeds tot uw dienst!
Binnen de 24 uur hebt u uw racket al terug. En dit aan zéér scherpe prijzen!!

U kan gerust langskomen voor het gratis meten van uw bespanning. Met de Stringway van Stringlab kunnen wij elke bespanning meten hoeveel DT-waarde (kilo) uw bespanning nog heeft. Als deze nog goed is zullen wij dit ook altijd eerlijk zeggen.Wij zullen u nooit een nieuwe bespanning aansmeren als dit niet nodig is.
Eerlijkheid staat bij ons hoog in het vaandel !

Wij bieden u keuze uit tal van snaren van verschillende topmerken: LUXILON, WILSON, BABOLAT, HEAD, LEOPARD, TECNIFIBRE, TOPSPIN,…

Elke besnaring wordt met evenveel zorg geplaatst.

Welke snaar en hoeveel kilo’s stemmen wij graag van te voren met u af. We bekijken wat voor type speler u bent, beginner, gevorderde of competitiespeler.
Daarnaast willen we weten of er arm- of schouderklachten zijn .
Op basis hiervan kunnen we volgens ieders niveau en budget de geschikte snaar kiezen

Daarnaast nog rekening houdend met uw wensen en uw budget zoeken wij voor u de beste oplossing.
Eigen setje of rol? Geen probleem!

Eveneens ook grips, tennisballen, rackets en toebehoren verkrijgbaar aan scherpe prijzen!!

PREMIUM DEALER

Bespanningen

Er zijn verschillende factoren die belangrijk zijn voor het leveren van een optimale prestatie. Een goed racket is daarbij van belang, maar ook het rackettype, speelstijl en speelsterkte spelen daarbij een belangrijke rol. Hieronder vind je een aantal richtlijnen.

Speelsterkte: Spelers die op een hoger niveau spelen vinden controle vaak belangrijker dan power. Hun techniek is dusdanig goed dat zij de bal vrijwel altijd goed raken, hierbij vinden zij het prettig als het resultaat altijd hetzelfde is.

Rackettype: Rackets met een kleinere bladgrootte en een dichter snaarpatroon bieden meer controle, hoe hoger de controle hoe lager de power. Rackets met een ruimer snaarpatroon en een groter bladoppervlak bieden meer power, dit gaat dan ten koste van de controle.

Snaareigenschappen

  • Monofilament snaren bieden meer duurzaamheid.
  • Multifilament snaren bieden meer comfort en zijn minder duurzaam.
  • Dunnere snaren hebben meer ballbite voor meer spin.
  • Zachtere snaren geven meer trillingsdemping en zijn armvriendelijker.
  • Flexibelere snaren bieden meer power.

Goede bespanning is essentieel

Bezuinig vooral niet op de bespanning van het racket. De snaren zijn de belangrijkste factor van het tennisracket! Dit heeft te maken met de demping, controle en gevoel. Door de snaren minimaal 1 keer per jaar te vervangen kunt u bepaalde blessures en het krijgen van een tennisarm voorkomen.

Advies nodig over 1 van onze tennisartikelen?

Voor jong en oud, van recreant tot competitiespeler geven wij u het juiste advies bij aankoop van uw tennisproducten zoals tennisracket(s), tennissnaren, tennisgrips, tennisballen en meer.
Bij Stringlab bent u dus aan het juiste adres voor al u tennisbenodigdheden!
 
Maak dan gebruik van ons contactformulier. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wensen u veel plezier op onze website !